Pagina's

vrijdag 28 oktober 2011

Ondertussen ...

... is er natuurlijk veel gebeurd tijdens die eeuwig durende migratie van weblog.  Mijn laatste berichtje dat ik daar publiceerde dateert van 11 augustus 2011 en ging over onze vakantie naar Limburg. Daar kwam ik gisteren achter, omdat ik nu inmiddels weer kan inloggen bij weblog. Ik kan terecht op het dashboard terwijl mijn oude blog – Hartekreten – niet te zien is. Het wordt steeds gekker :-s

De vakantie is goed verlopen en zelfs voor manlief zijn de 14 dagen voorbij gevlogen.
De kids moeten er hard aan trekken op school. Oudste is ingestapt in havo 4 en jongste zit in de tweede van havo/vwo, vooral hij heeft het zwaar. De inzet is er, maar de resultaten zijn er - op z’n zachts gezegd – niet naar. Tijdens de lessen zegt jongste alles te snappen en tijdens de SO’s (schriftelijke overhoringen) gaat het voor zijn gevoel redelijk. Jongste komt na de SO’s  thuis met de volle overtuiging dat hij vast een voldoende gehaald heeft. Maar dan is daar toch die 3,9 voor wiskunde of die 4,8 voor Engels. Cijfers verzwijgen is geen optie, wij kunnen tegenwoordig digitaal precies zien waar jongste mee bezig is. En er gaat duidelijk iets mis … maar wat?  

Oudste heeft het toch ook wel een tikkie zwaar en komt erachter dat het vmbo voor hem toch a piece of cake was. Toen had hij genoeg aan één keer de stof doornemen met hoge voldoendes als resultaat. Gisteren zag ik hem zeker een vol uur lang zweten met de Duitse grammatica. Zelf beseft hij ook dat hij er veel tijd in moet steken. En dat is precies het verschil met jongste. Die steekt - voor zijn doen – ook tijd in zijn huiswerk c.q. studie, maar daarnaast lonkt de fonkelnieuwe computer die sinds kort op zijn slaapkamertje staat. Huiswerk wordt afgeraffeld en stoïcijns zit hij daarna uren achter de computer onder het mom van studeren. Heb je je huiswerk al af? Jaha!  En ook de stof opnieuw doorgenomen? Jaha, ben ik nu toch mee bezig! Er steeds bovenop zitten schijnt averechts te werken dus dan doen we dan ook maar niet. Binnenkort is er weer een 10-minutengesprek op school en gaan we met de mentor om de tafel hoe nu verder.

Op mijn werk loopt het nog steeds lekker en ook manlief tuft tevreden in zijn dienstautootje door de grote stad om te controleren of er wel gebouwd wordt volgens de regeltjes.

Minder leuk nieuws is dat het hondje van mijn schoonouders is overleden. De kleine Jack Russel luisterend naar de naam Loes, zat van top tot teen onder de kwaadaardige gezwelletjes en leed hevige pijnen. Aan mij de schone taak om met schoonpappa naar de dierenarts te gaan. Vredig is Loes ingeslapen en schoonpappa werd door mij getroost. Dus … op zoek naar een nieuw hondje. Die toch aan een paar eisen moest voldoen. Niet te groot, moet zindelijk zijn, moet alleen kunnen zijn en lief zijn voor kinderen. Poe hee, dat zijn me nogal eisen. Maar we hebben hem gevonden: Tommie, een lief klein en schattig Maltezer Leeuwtje van 7 jaar. Jongste was de eerste paar dagen niet bij opa en oma weg te slaan. En als zij hem niet meer willen, wil jongste Tommie wel mee naar huis nemen. Ongeacht wat pappa daar van vindt …

Tommie voor zijn knipbeurt:
Tommie na zijn knipbeurt7 opmerkingen:

 1. Zo, dat was een hele update! Een schatje hoor, die Tommie. Kinderen en huiswerk...tja, ik kan er over meepraten maar het ligt nu achter mij.
  Ik kan nog niet inloggen op mijn vorige log. Maar heb wel (na jouw reactie) nog verschillende anonieme, vreemde reacties gekregen die ik niet durf te openen en nu nog moet zien te blocken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het met zijn huiswerk niet zo wil lukken.. Wie weet gaat er toch nog een keer de knop om als het er echt om gaat doen?
  Misschien vanuit school laten dreigen met terugzetten? Werkt meestal wel!
  Succes, hopelijk gaat het snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duitse grammatica is dan ook nog niet eens zo simpel, wel begrijpelijk dat ermee geworsteld wordt... ;-)
  Ach, ze komen er wel, Desire...Ratjetoe....tja, hoe mogen we je nu noemen (die échte naam is toch nog altijd top secret blijkbaar)?
  Jammer van Loes, zal wellicht de beste oplossing geweest zijn.
  Tommie lijkt me een leuke vervanger, geen wonder dat de jongste er niet van weg te slaan is...

  Fijne zondag nog!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Lien: haha ja! Tijdje geleden hè, dan krijg je zo'n ellenlang verhaal. Zal het de volgende keer korter houden ;-)

  @Annespike: eigenlijk dachten we dat de knop al om was gegaan. “Dreigen” met terugzetten is niet nodig, jongste weet dat hij óf een jaar over moet doen óf een stapje terug naar het vmbo gaat. Binnenkort weten we het.

  @Billy: tja, in die Duitse grammatica zit geen logica, dan is Engels net iets simpeler.
  Maar Billy, mijn echte naam topsecret? Niet meer dan jouw échte naam hoor ;-)
  Ik dacht, laat ik het ook nu maar bij Desire houden, dan weten jullie meteen wie ik ben en waar het over gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een serieuze update! hopelijk komt alles in orde, maar dat zal wel zeker, een beetje achter de klodden aanzitten mss :-)
  leuke zondag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb weblog inmiddels opgegeven. Zie de meeste berichten niet meer staan en wegenscrash staan ze ook niet meer in mijn computer. (@%#^&&) Het werd tijd voor Tommie om naar de kapper te gaan. Hij ziet er fris en fruitig uit nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je voor de felicitaties op mijn blog. Over je vraag van de foto bij je reactie... Heb je via je dashboard al wel een profielfoto geupload bij ´profiel´. Als je dan ergens reageert, moet je wel met je google account reageren, zodat je profielfoto zichtbaar wordt. Succes!
  Oh oh, dat leren... Af en toe denk ik dat ze gewoon niet weten wat het is om echt te studeren. Jongste leert gemakkelijk, maar is tevreden met een zesje. Ik snap dat niet en zeg ook steeds dat hij er alles uit moet halen wat er inzit. Maar of het aankomt? Tja, en oudste... Die gooit er met de pet naar en dat is nu aan het begin van het jaar terug te zien aan zijn cijfers. Hij heeft dan ook flink de wind van voren gekregen. Hoop dat het helpt!

  BeantwoordenVerwijderen