Pagina's

maandag 28 november 2011

Het gebeurde (bijna) bij mij om de hoek

Twee doden na botsing op onbewaakte overweg bij Olst

zaterdag 26 november 2011
OLST/DEVENTER - Bij een ongeluk op een onbewaakte spoorwegovergang bij Olst zijn zaterdagochtend twee deelnemers aan een oldtimerrally verongelukt.
De auto waarin zij reden kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een trein.
Het ongeluk had even voor half twaalf plaats op de overgang met de Oude Allee, net buiten Olst. De overgang was niet opgenomen in de route van de rally. De verongelukte deelnemers waren onderweg verkeerd gereden en raakten zo op de onbewaakte overgang verzeild. Ze waren daar op het moment van het ongeval niet alleen. Andere teams, die ook verkeerd waren gereden, zagen het ongeluk gebeuren. Een speciaal team van de brandweer, dat hulpdiensten bij schokkende calamiteiten bijstaat, is ter plaatse geweest.

De twee slachtoffers namen deel aan de STAR-rally, een rally door Salland. De tocht vertrok vanochtend vanuit Apeldoorn en was onderweg naar Markelo. De organisatie was in handen van A-vents uit het Gelderse Westervoort. De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend. Naast de omgekomen chauffeur en navigator zat er niemand anders in de verongelukte oldtimer.

De rally werd onmiddellijk afgelast. Aan de rally namen circa zestig teams deel. Nadat de eerste vijftien deelnemers op de stopplaats waren gearriveerd drong het nieuws over het dodelijke ongeval door. De organisatoren zijn ontdaan door het ongeluk maar voelen zich niet verantwoordelijk: ”het ongeluk staat los van de rally.''


Zo triest. Ze zouden sowieso niet mogen bestaan, die onbewaakte spoorwegovergangen. Maar daarnaast ... heeft organisator A-vents dan écht nog nooit van verkeersregelaars gehoord?

7 opmerkingen:

 1. Inderdaad triest en het blijft opletten bij de overgangen.
  Op je vragje op mijn blog, de hardloopschoen is een Nike Lunar Swift.Een lichtere schoen dan de Saucony pride 3 die ik normaal altijd aan had.
  Nike bevalt goed en wie weet een overstap op de super lichte schoenen Nike free?...Maar dan moet je wel eerst wennen aan dit soort schoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tja, als die overweg onbewaakt is moet iedereen die er voorbij komt toch uit de doppen kijken. Maar dat hebben die onfortuinlijke gasten blijkbaar niet gedaan. Spijtig ongeval helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijft apart. zeker ook omdat ze schijnbaar van de route afgeweken zijn???
  Het zou inderdaad niet moeten mogen van die onbewaakte overgangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wat een afschuwelijk ongeluk! Ik kan me voorstellen dat je tijdens zo'n rally sneller afgeleid bent, extra beveiliging was geen overbodige luxe geweest. Niet meer terug te draaien helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. daar is inderdaad duidelijk een en ander verkeerd gelopen! het is onbegrijpbaar dat er in 2011 nog onbewaakte overwegen bestaan, maar als die er zijn, en ze organiseren er een rally hadden ze daar toch misschien beter zelf voor wachters gezorgd! mensen in groepen (wandelaars, fietsers, moto's, auto's) letten sowieso minder op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Rinus: inderdaad. Want onoplettendheid … je ziet hoe dat kan aflopen.
  Dus eigenlijk is het met hardloopschoenen net als met hoge hakken, gewoon een kwestie van wennen ;-)

  @Billy: heel spijtig en echt een raadsel waarom ze gewoon zijn overgestoken, geen ervaren rijders misschien?

  @Annemarie: waarschijnlijk zijn ze van de route afgeweken omdat de doorgaande weg was afgesloten. Juist dáárom hadden verkeersregelaars ervoor moeten zorgen dat ze een veilige, alternatieve route hadden kunnen rijden.

  @Lien: extra beveiliging is in dit geval het toverwoord.

  @Joten: mee eens. En daarom zijn ze er, die verkeersregelaars!

  @Albert & Mara: verkeersregelaars zijn nooit je reinste onzin anders zouden ze er niet zijn, toch?
  Ook minder ervaren mensen blijken mee te rijden met dit soort rally’s. Die blijkbaar niet gewoon weten dat ze bij een onbewaakte overweg eerst moeten stoppen, dan naar links en rechts moeten kijken (vooral bij enkel spoor) en dan pas kunnen optrekken. Die maar gewoon oversteken … om op zo’n manier aan je eind te komen, verschrikkelijk voor de nabestaanden.
  P.S. Nee

  @Inge: en dat is het.

  BeantwoordenVerwijderen