Pagina's

maandag 20 februari 2012

Hotelgasten


Ongeveer 08.00 uurIk stap uit bed, loop de trap af om naar het toilet te gaan. Onderweg kom ik stof en een verloren handschoen tegen.
Zittend op het toilet zie ik de naar beneden gedwarrelde wc-papiertjes liggen. De wc-mat in een hoek gepropt, wc-papier op …
In de keuken was ik mijn handen en tref de dagelijkse chaos: onuitgepakte vaatwasser, een lading vuile vaat staat bovenop de keukentafel om ingepakt te worden. Op het aanrecht ligt de broodplank vol klodders boter en pindakaas, glazen en mokken staan her en der verspreid in plassen water.
Nadat ik de modderige werkklompen van manlief van de deurmat heb geschoven, kan ik veilig naar de garage om een brood uit de diepvries te halen.
Mijn boterham leg ik in de magnetron, waar de boogjes macaroni van weet-ik-hoe-lang-geleden mij aanstaren.
Zuchtend pak ik een pak jus d’orange uit de koelkast en mijn oog valt meteen op de vergeten broodtrommel van jongste.
Met mijn glas en boterham loop ik naar de woonkamer en struikel bijna over de pantoffels van oudste die daar schijnbaar liggen te wachten tot hij weer thuis komt.
Met een schuin oog zie ik dat de gordijnen half opengetrokken zijn, alle lampen branden. Duurzaamheid, het zou wat.
Ik veeg de broodkruimels van de bank en ga zitten.
De TV is vergeten uit te zetten en ik zie Phineas & Ferb door het beeldscherm lopen met op de achtergrond de stem van de gemene Dr. Doofenshmirtz. Ik zet de TV wat zachter.
Na mijn ontbijt loop ik naar boven en voel ondertussen aan de lading was die aan de waslijn hangt: droog.
In de badkamer zie ik twee tot aan de nok toe gevulde wasmanden met fijne en bonte was; manden die zaterdagochtend nog leeg waren. Oeps! Met mijn grote teen stap ik in een klodder tandpasta.
Nadat ik fris gewassen en aangekleed ben, begin ik aan mijn taak. Een hele belangrijke.
Want ik run namelijk een hotel. En IK ben de manager, de planner, de bedrijfsleider, de inkoper, de receptionist/telefonist, hoofd huishouding, het kamermeisje, het linnenmeisje, de was- en strijkvrouw, de kok, de chefkok, de assistent chefkok, chef bediening, de productiehulp, de afwasser, de schoonmaakster, de portier, de piccolo, de magazijnmedewerker, de administrateur, de tuinman blablablabla ………..............

7 opmerkingen:

 1. Ik zou een andere baan zoeken ;-)...
  Of een tweede vaatwasser zodat je er 1 hebt voor de vuile vaat en 1 voor de schone, scheelt tijd, opruimen en keuken kasjes ;-).
  Voor mij ook herkenbaar al vele jaren, gelukkig al iets minder dan toen de kids nog klein waren, maar toch is veel herkenbaar, vooral de lichten die aan staan en schoenen die overal zijn te vinden in huis.
  Veel sucses met je baan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat komt me dit bekend voor...
  Welkom in 'Hotel Mama' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dit is wel heel bekend, jammer genoeg. Slecht betaalde arbeidskrachten zijn we. Ik heb nu weer zo´n periode dat ik de kinderen extra goed aan het africhten ben. Zelf fietsen binnenzetten, tv uit, zooi opruimen... Maar je kent het wel, dit kost nog meer moeite dan het zelf opruimen. En dat is de valkuil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha zo ziet het er hier ook ongeveer uit! ;-)
  Maarja ik ben op dit moment even helemaal niks, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben de kleine man goed aan het africhten, de grote is kansloos, met dank aan schoonmutti, waardoor de kleine wel 2 x zoveel werk is want 'papa doet dat ook niet'..
  #zucht..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. toch maar goed dat je er rijkelijk voor beloond wordt...

  :-P

  (die mannen zouden dat met mij niet moeten proberen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dan heb je vast en zeker ook nog een betaalde job...
  Je hebt overigens wel perfect mijn houshouden beschreven. Op de modderige klompen na....

  groeten Inge

  BeantwoordenVerwijderen