Pagina's

woensdag 9 januari 2013

Z'n gangetje


Ziezo, de feestdagen weer achter de rug.
Kerstboom eruit, gezond voedsel en dagelijkse ritme d’r weer in.
Altijd erg sfeervol, die feestdagen. Maar na alle verplichtingen en vreetpartijen ben ik blij dat we weer ons normale leven kunnen leiden.
Kids naar school, manlief en ik weer aan het werk, lekker.
Op school gaat het bijzonder goed met jongste. Negens en achten sieren zijn rapport. Achteraf had hij beter op het vmbo kunnen beginnen met een doorstroming naar de havo, dan had hij het in het begin niet zo zwaar gehad. Aan de andere kant wilde hij zelf persé havo/vwo proberen … nou ja, als je alles van tevoren weet …
Oudste daarentegen heeft het zwaar met de laatste loodjes voor het eindexamen havo. Het is vooral wiskunde wat hem nekt. Op dit moment krijgt oudste bijles van een oudere VWO-student en tot nu toe is oudste daar enthousiast over. Of hij werkelijk dit jaar zal slagen… ?? De tijd zal het leren, de  inzet is er in ieder geval.
Manlief keurt nog steeds bouwtjes, al merkt ook hij dat er een crisis aan de gang is. Veel aannemers die failliet gaan waardoor projecten stil komen te liggen en/of niet afgemaakt kunnen worden. Ook de gemeentelijke bezuinigingen beginnen serieus vormen aan te nemen. Her en der vertrekken medewerkers, al dan niet door natuurlijk afvloeiing. Nieuwe mensen worden niet aangenomen, achterblijvend werk moet worden gedaan met minder mensen. Voor het tijdelijk inhuren van extra krachten is geen geld, want bezuinigingen.Ook op mijn werk veranderingen:  mijn vakgroep (5 personen) wordt met een andere vakgroep samengevoegd. De totale vakgroep zal publiekszaken gaan heten en mijn huidige werkzaamheden (receptie/balie, telefoniste, opnemen van klachten, opnemen aangiften verloren en gevonden voorwerpen, uitreiking paspoorten, id-kaarten en rijbewijzen) zullen worden aangevuld met bijbehorende werkzaamheden op publiekszaken.
Daar zal op den duur ook een leuk financieel plaatje aan vastzitten, want er wordt meer kennis gevraagd, dus ook opleiding.
Deze verandering heeft de organisatie zo beslist, wij staan daar allemaal niet even enthousiast tegenover.  Onze eigen ‘ toko’ en privacy zijn we min of meer kwijt en de huidige medewerkers publiekszaken zijn een stel betwetende wijven bij elkaar, de één weet het nog beter dan de ander. Ondanks dat er een soort van scheidingswand tussen hen en ons komt, weten we (uit ervaring ) dat ze geen moment onbenut laten om ons op de vingers te tikken.
Maar goed, tegen deze verandering ingaan heeft geen zin, daarmee zetten we onze eigen baan op het spel.
Gewoon maar weer meegaan met
de rest en niet vergeten een paraplu op te zetten … ;-)When employees look up, all they see is assholes, when the director looks down, all he sees is shit.

7 opmerkingen:

 1. Ha, je bent weer in blogland? Alles z'n gangetje maar ook wel wat spannende verwikkelingen. Laat alles maar lekker over je heen komen haha. Geweldig organogram!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel verandert er dus niet in 2013... :-)
  En op werkgebied is het praktisch overal zo, Desire
  Beknibbelen op personeelskosten, pffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat je in deze tijd nog werk mag hebben is wel handig!.En inderdaad gaat het nog steeds niet goed en helaas zal dat nog minimaal 5 jaar duren, we staan nog maar aan het begin....Ook in de wereld van staal maken is het nog nooit zo slecht geweest, alhoewel we(Nederlandse tak) nog steeds winst maakt(wat zijn we goed ;-).
  Maar ook bij het staalmaken grote veranderingen en hoe je het ook went of keert, er moeten er gewoon 1000 man/vrouw uit van de 9000 die er rond hobbelen.
  Maar het komt goed en even pas op de plaats voor een ieder, niet leuk natuurlijk, maar het heeft ook zo zijn voordelen, dat wel.
  Fijn weekend en bedankt voor je berichtje op mijn blog, altijd fijn om te lezen.
  Groet Rinus, begind weer als loper ;-).

  www.rinusrunning.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. pff, ziet er niet echt rooskleurig uit,
  gelukkig goed nieuws van de jongste,
  en hopelijk valt het toch een beetje mee voor de oudste!
  woeha, en inderdaad een zalig organogram!
  (en de tekst klopt als een zwerende vinger :-))
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je er weer bent!
  Veranderingen op het werk zijn niet prettig voor een mens ;-( Hopelijk valt het mee voor jou. Dat organogram: de hoogste tijd om op de kop van de directeur te shitten! Fijn weekend,
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjee, ja, er zijn overal zoveel veranderingen. In bijna geen enkele tak gaat het goed. Ik vraag me ook regelmatig af of we volgend jaar nog wel werk hebben.
  Dat plaatje bij je verhaal is wel weer fantastisch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elk jaar weer nieuwe verwikkelingen en daar komen nu de crisisbezuinigingen nog bij. Met je jongens gaat het goed, dat is alvast een groot voordeel. Met je werk komt het misschien ook wel in orde al kan ik me je irritatie wel indenken.
  Het organogram is heel goed, kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen