Pagina's

zaterdag 13 december 2014

Verloren dag

En zo kwam het dat ik afgelopen woensdag in mijn eentje naar een training in ’s Hertogenbosch moest.

Op mijn werk gaan we binnenkort werken met een nieuw systeem en mijn manager vond het een aardig idee om mij op te geven als contactpersoon. Ik pleitte ervoor om met nog een collega erheen te gaan. Maar nee, dat was niet nodig zei degene die de training verzorgde.
En de woorden van mijn manager waren: “het is een cursus: train de trainer. Er wordt verwacht dat jij de wijsheid overbrengt”.
Die man geeft overal altijd zo’n leuke draai aan … maar daarmee was wat hem betreft de kous af.

Enfin, ik kon er niet onderuit. Het systeem plus training kost een paar cent en de eer was aan mij.

Ik kon mooi gebruik maken van de NS Businesscard die mijn werkgever beschikbaar stelt voor zulke doeleinden. Op het laatste nippertje kwam ik erachter dat er ook nog een laptop mee moest. Nou vooruit, deze op de valreep ook nog even geregeld via mijn werk.

Op de dag zelf regende het pijpenstelen.
In alle vroegte, bepakt en bezakt met laptop en gewone tas liep ik naar het station in ons mooie dorp, zo’n 4 minuten lopen.
Daar aangekomen zag ik het informatiebord al schitteren: de trein richting ’s Hertogenbosch vertrekt om 06.35 uur máár … heeft 20 minuten vertraging.
Shoot.
Ik had al ingecheckt, dan maar 20 minuten wachten.
Even later: ”dingdong! De trein van 06.35 uur richting ’s Hertogenbosch rijdt niet in verband met een technische storing. De eerstvolgende trein in dezelfde richting vertrekt om 07.05 uur.”
Pfffffffffff.
Shoot de NS.

Ik kon weer terug naar huis. Checkte niet uit, ik moest tenslotte een half uur wachten op de trein en gelukkig kon dat thuis.
Om 7.00 uur stond ik weer op het perron en deze keer kwam de trein op het juiste tijdstip binnenrijden. Ondertussen was ik wel een half uur verder wat betekende dat ik never nooit op tijd bij de training zou zijn. Verder verliep de treinreis voorspoedig, ik had een plek om te zitten en da’s al heel wat in het openbaar vervoer van tegenwoordig.

Op station ’s Hertogenbosch checkte in keurig uit en ging ik op zoek naar het busstation.
Uiteraard stapte ik nét aan de verkeerde kant van het station uit; het busstation was aan de andere kant, aldus een behulpzame voorbijganger.
Eenmaal in de bus (ja, ingecheckt hoor) belde ik naar de instantie waar ik de training zou volgen met de mededeling dat ik ná 09.30 uur zou verschijnen.
Ergens in the middle of nowhere zette de buschauffeur me af (ja, uitgecheckt hoor) en volgens de routebeschrijving was het heel eenvoudig om lopend het juiste adres te vinden.
Na 20 minuten en vele omwegen, drijfnat en koud tot op het bot bereikte ik eindelijk mijn bestemming. Alwaar de cursusleidster met de drie aanwezige personen alvast begonnen was.

De training zelf was vrij ingewikkeld. Voor de cursusleidster gesneden koek maar voor degenen die er mee moeten werken leverde het vraagtekens op.
Echt aansluiting bij degenen die ook deze training (moesten) volgen had ik niet.
Eén stel was samengekomen (zij wel), maar waren zo bezig met hun eigen sores en overgang van systemen dat ze geen oog hadden voor hun omgeving.
De andere cursist snapte
nog meer dan ik er geen bal van en vertrok vroegtijdig.
Na een paar vragen en oefeningen pikte ik nog even een eenvoudige lunch mee en maakte ik dat ik weg kwam. Op naar het busstation. Zo’n 20 minuten lopen volgens de cursusleidster. Niet dus.
Het andere stel reizend per auto peinsde er niet over om mij op weg te helpen. Nee, zij moesten richting snelweg.
Na –voor mijn gevoel- uren rondgezworven te hebben op het bijna verlaten bedrijventerrein liep ik tenslotte maar de deur van een bedrijf binnen om te vragen of ze daar een taxi voor mij wilden bellen. Zelf had ik geen internetverbinding en telefoonnummers van taxibedrijven in ’s Hertogenbosch had ik al helemaal niet. Nou, bij Gods gratie wilde ze wel even voor mij bellen dan …
Volgens de taxichauffeur was er op dat bedrijventerrein helemaal geen openbaar vervoer mogelijk, hij vond dat ik wat dat betreft slecht voorgelicht was. Goh …

Vlak voordat we met de taxi bij het station arriveerden, botste één of andere Brabantse muts bijna frontaal tegen de auto van de taxichauffeur. Die daarna een taal uitsloeg die goed in de film New Kids Turbo had gepast
Ge kunt de groeten uit Brabant krijgen verrekte k*t!
“Nou mevrouwtje, dat is dan € 19,45 (voor een taxirit van 6 minuten!), ik zal een mooi bonnetje voor u uitschrijven. Fijne dag nog!”
Ja, voor u hetzelfde gewenst en bedankt!

Om half vijf was ik thuis. Veel frustraties en geen stap wijzer geworden…

24 opmerkingen:

 1. Oh, wat erg, een hele wereldreis voor een paar nutteloze uurtjes. Lekker geregeld, dat openbaar vervoer :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reis (praktisch) nooit met het openbaar vervoer ... precies om zulke dagen als deze te voorkomen.

   Verwijderen
 2. Vreselijk... Een drama qua vervoer en je bent er niets wijzer van geworden. Heb je documentatie meegekregen waarin je dingen kunt nalezen? Ik hoop in elk geval dat je over de ergernis heen bent.
  Liefs kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, genoeg handleidingen meegekregen. Wat niet wil zeggen dat ik er daarmee uit de voeten kan. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 3. Nou, dat was een erg nuttige dag, zo te lezen (maar niet heus).
  Het bevestigt mijn ideeën over het openbaar vervoer ook maar weer eens, ik heb het er niet op, met uitzondering van de (Rotterdamse) metro.
  Hopelijk is je weekeinde beter! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je ideeën wel ongeveer kloppen, Gerda. Ik moet de eerste nog tegenkomen die enthousiast is over het OV. Mijn weekend verliep tot nu toe prima, 'k hoefde geen gebruik te maken van het OV haha! ;-)

   Verwijderen
 4. Wat een nutteloze, waardeloze dag :-( Tegenwoordig is het geen pretje om het openbaar vervoer te gebruiken en als de 'training' dan ook nog eens een complete tegenvaller is om van de asociale mensen die er aan deelnamen nog te zwijgen.....een mens zou van minder gefrustreerd raken ;-) Thuis lekker op de bank ploffen kan dan zo'n deugd doen, hopelijk kon je dat al was het maar voor een 5-tal minuten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt mijn frustraties van die dag mooi omschreven, Bea.
   Ik was vooral razend op het mannelijke exemplaar van dat stel. Zo ontzettend met zichzelf bezig, draaide tijdens de lunch zelfs z'n rug naar me toe grrrrrrrrr!
   Thuis gelukkig een warm onthaal.
   Het exemplaar waar ik mee getrouwd ben is dan ook een stuk socialer en menslievender :)

   Verwijderen
 5. Goed bezig met z'n allen, je baas, het ov, je medecursisten, de cursusleider. Echt een succes. NOT!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh! En zei die chauffeur echt mevrouwtje tegen je? En je sloeg hem toen niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het mannelijke exemplaar van dat stel heel graag willen slaan!
   Ik was zo blij dat de taxichauffeur me naar het station bracht dat ik dat 'mevrouwtje' maar ff niet hoorde :)

   Verwijderen
 7. jeetje zeg, wel een heel onvruchtbare dag dus!
  Ik heb ook de indruk dat die cursus zelf ook niet goed georganiseerd was.
  En wat nu, Desire?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen meter opgeschoten, Billy.
   Die miep van de training ging er gewoon van uit dat haar informatie ook meteen werd opgepikt. Maar zij kent dat systeem al jaren terwijl wij -in ieder geval ik- de logica ervan niet meteen kon inzien. De eerstvolgende dag heb ik mijn manager gevraagd om nóg een training en dan voor alle collega's die ermee te maken krijgen. Beter dat het geld kost dan dat er straks fouten worden gemaakt omdat niemand weet hoe het werkt. En daarbij: twee (of vijf) weten meer dan één ;-)

   Verwijderen
 8. dat is dan echt wel een verloren dag die je beter had kunnen besteden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. toch wat heel belangrijks bijgeleerd: als ze nog eens iemand moeten aanduiden om een "training" te gaan volgen, je hééééél erg klein houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta ook nooit vooraan met zulke dingen Johan, zou het mijn lengte van 1,78 m zijn? ;-)

   Verwijderen
 10. Ja, dit zijn van die dagen - zonde van je tijd. Daar loop je dan over zo een industrieterrein - wat voel je je dan ongelukkig hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Héél erg ongelukkig, Rebelse!
   Maar ook inspiratie voor een horror blogverhaal ... wellicht ;)

   Verwijderen
 11. Oh wat erg zeg. Zo'n dag dat niets loopt hoe het loopt. Zonde van je dag, tijd en geld!!!!! Heb je nog een terugkoppeling aan je collega's gegeven of heb je ze een link naar dit blogje gestuurd ??????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles inderdaad teruggekoppeld naar collega's én manager ... ook wel een goed idee 'een link naar dit blogje' haha! :)

   Verwijderen
 12. Voorbereiding is alles hihahaha...niet echt een ding voor de vrouw zo te lezen gezien het vervoer op de terug weg ;-)..Kan gebeuren natuurlijk..
  Niet echt een verloren dag hoor,je weet hoe nu NS niet werkt en je hebt een nieuwe omgeving gezien en nog wel betaalt door de baas...
  Volgende keer wel een collega mee nemen en anders niet heen gaan en je poot stijf houden, dan gaat je manager maar heen als hij het beter weet..
  Leuk zo'n werkdagje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik red me altijd prima, met welk vervoer dan ook, Rinus ... maar ja, als het OPENbaar vervoer het laat afweten kom ik niet verder hè?
   Inmiddels geregeld dat er een persoon van die training naar mijn werk komt en een paar collega's zullen erbij zijn *fingers crossed*

   Verwijderen