Pagina's

zondag 11 oktober 2015

Doe er je voordeel mee?

Het volgende artikel zag ik langskomen op facebook:

>>>”Ongesteldheid kut? Echt niet!

Ongesteld zijn is kut, al dat bloed is goor en je hebt een gruwelijke hekel aan werkelijk alles en iedereen die op dat moment iets anders probeert te beweren. Maar deze maandelijkse bezoeker heeft ook een enorm voordeel. Namelijk…

Volgens auteur Miranda Gray kun je als vrouw namelijk gebruik maken van je menstruatie doordat je tijdens bepaalde perioden efficiënter bent in het uitvoeren van taken. Miranda is auteur van het boek 'De vrouw op haar best: zo gebruik je de menstruele cyclus om succes en voldoening te bereiken'.

Ze schrijft dat hormonale schommelingen ervoor zorgen dat je voor, tijdens en na je menstruatie specifieke kwaliteiten bezit die je helpen uitblinken in de dingen die je doet. Je kunt je menstruatie dus als het ware inzetten als een natuurlijke lifecoach. Daarnaast kun je je ook gelukkiger gaan voelen, omdat je tijdens je menstruatie goede beslissingen neemt. Volgens Miranda zijn de volgende vier perioden in je cyclus momenten waarop je kunt uitblinken in bepaalde dingen.

Pre-ovulatie
Ze begint met de pre-ovulatie, oftewel de week na je menstruatie. In deze week ben je beter in logisch denken en leren en kun je het beste risico's nemen. Ook heb je meer concentratievermogen en daarom is deze week ideaal om met iets nieuws te beginnen. Ook complexe taken kun je het beste gedurende deze week uitvoeren.

Ovulatie
De tweede fase is de ovulatie, de twee weken voor je menstruatie. Je bent gevoeliger en kunt daardoor beter naar mensen luisteren. Daarnaast ben je productiever en ben je beter in het oplossen van problemen en conflicten. In deze fase kun je het beste je relaties aanhalen, zowel op je werk als in je privéleven. Ook kun je jezelf tijdens deze twee weken het beste verkopen, omdat je mensen meer weet aan te spreken.

Pre-menstruatie
De derde fase is de pre-menstruatie, de week voor je menstruatie. Dit is de creatieve fase waarin je je geïnspireerd voelt en ruimer denkt. Focus je tijdens deze week op belangrijke zaken en vermijd lange vergaderingen. Je bent beter als je op je eigen tempo kunt werken, dus doe dat vooral ook.

Menstruatie
De laatste fase is de menstruatie. Gedurende deze week ben je beter in het accepteren en loslaten van dingen en het reflecteren op zaken. In deze week heb je weinig fysieke energie, dus doe het vooral rustig aan. Wel kun je goed belangrijke beslissingen nemen, omdat je mentaal wel sterk bent.

Wat vind jij van de theorie van Miranda Grey?”<<<

Ik persoonlijk denk dat die Miranda Grey eigenlijk een vent is …
Bron: ze.nl

14 opmerkingen:

 1. Ach, hou op, voor de menstruatie en tijdens veranderde ik altijd in een gestoorde. Liet alles vallen, haatte iedereen, huilde om alles, liet mensen weten dat ik ze nóóit meer wilde zien omdat ze me mateloos irriteerden, smeet ik met servies en andere attributen...
  Ben dolblij met mijn spiraal, nu al 15 jaar, waardoor ik niet meer ongesteld word en geen last meer heb van die hormoonschommelingen. Beter voor mij, beter voor mijn omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo lullen we alles dat krom is, weer recht. Ik blijf het kut vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij moet er aan dit soort zaken niet zo veel aandacht besteed worden, brengt het mensen ook niet op ideeën.
  Maar ik heb makkelijk praten, ik geef het eerlijk toe, heb er al vanaf m'n 32ste ongeveer geen last meer van gehad. Noch gemak, dat dan ook weer niet:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn humeur was een paar dagen vóór ik ongesteld werd altijd vér onder de maat, m'n gezin waarschuwde ik dan altijd met de mededeling "ma zoekt deining" daar werden ze rustig van;-) maar als er iets geregeld moest worden bij firma's waar iets fout was gegaan deed ik dat bij voorkeur in dié periode, dan was ik "pinnig en vasthoudend typje" aan de telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij heb ik er nooit last van... Weet alleen niet of m'n vriend daar ook zo over denkt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel heb je van zijn leven! Straks worden mannen nog jaloers op die maandelijkse ellende :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja dat is net zoiets als: 50 is het nieuwe 40!
  Ik denk inderdaad dat deze vrouw eigenlijk een man is haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het nooit vervelend om ongesteld te zijn. Ik beschouw dat als een mooie reden om mezelf wat rust te geven en wat minder hard te werken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is en blijft kut. Of je de menstruatie nou blauw of rood schildert, dat verandert niets aan de hele zaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nadat ik als meisje gewend was om maandelijks te menstrueren heb ik het gezien als iets wat bij het leven hoort, net zoals urineren en defeaceren of in gewone termen plassen en poepen. Ik heb toch ook geen theoriëen over het voor en na het toilet gaan. Nu ik van een bepaalde leeftijd ben mis ik het niet en het is wel makkelijk nu ik er geen rekening meer mee hoef te houden. Dat dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan me er niet in herkennen. Sorry....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat een vent zijn zou wel eens kunnen waar zijn

  BeantwoordenVerwijderen